Nytt Instagraminlägg!

Jag vill behålla känslan av lugn runt om för att ha en brinnande energi och kreativitet.

Det tempo som jag upplevt satt igång efter sommaren var något jag hade hoppats på vi inte skulle komma tillbaka till efter det halvår där vi hamnat i ett ofrivilligt, men många gånger för mig, så behagligt lugn. Jag har inte mött stressade människor på länge. Vi har haft respekt för situationen. Vi har stannat upp och lyssnat. En sundare leverne än att stressa genom vår vardag. Självklart förstod jag och ville jag att tempot skulle öka, det visar att människor får jobba igen. Men den stress som jag upplever utifrån är inte sund. Att inte kunna vänta på svar på ett mail mer än 1 timme utan att man får påminnelse om att svara, snabba beslut och en framåtrörelse som går alldeles för fort.
Nu pratar jag utifrån hur jag fungerar. Jag Säger inte att andra gör fel. Men jag har förstått vikten av att jag behöver kommunicera med andra hur jag jobbar för att bli mitt bästa jag. Att jobba under press och stress gör mig mindre kreativ och min energi brinner inte, den brinner ut.
Igår efter ett samtal med en väninna i bilen fick jag tips som olika saker de på sitt företag har som regel.
– dom svarar på mail 2 ggr om dagen för att hinna jobba däremellan
– hon har inga notiser på mobilen eller datorn för att inte bli störd under tiden hon jobbar
– de planerar varje fredag vad som ska göras inför nästa vecka så helgen blir ledig från jobb.
Sagt och gjort. Mina notiser är nu avstänganda. Jag ska Maila dom jag jobbar med vilka tider på dagen jag går igenom mailen. Då vet dom när dom får svar. Inte lätt för dom att veta annars med tanke på att jag har ett eller snarare flera jobb samtidigt som inte är vid datorn.
Igår Fredag planerade jag nästa vecka.
I helgen jobbar jag ikapp. Det är skönt. Ingen mailar, ingen sms . Jag jobbar i lugn och ro. Och jag är galet effektiv. Men mitt mål är att ha lediga helger o kvällar. ge plats för livet.
Det är mitt ansvar att kommunicera hur jag jobbar. full respekt för att andra inte jobbar som jag. Men är vi tydliga så tror jag vi alla sparar energi och kan lägga kraft på rätt saker. Och därmed välkomna det lugn vi behöver som kallas återhämtning.