Facebook Gather i Bryssel

Just avslutat 2 dagar som moderator på Facebookevent i Bryssel. Facebook Gather är ett event för small and medium business. Facebook anordnar det för att inspirera företagare och entreprenörer i att få deras företag/business att växa

Jag presenterade talare, höll i paneldebatter och informerade besökare om information från stora scenen.

En av talarna var Sheryl Sandberg, COO Facebook. Vilket var stort. Massor av Security och det sändes live på Facebook Brussels. Sheryl var väldigt transparant i var Facebook befinner sig med utmaningar och vilka satsningar de gör.

Även commissioner Marita Gabriel var där och pratade utifrån EUs perspektiv och bland annat hur man jobbar med säkerhet på nätet.

Men även andra intressanta talare som pratade om ”Future of marketing” de närmaste åren. Vi blir mer och mer i mobilen. I snitt tittar vi 80 ggr om dagen i våra mobiler och video är det som kommer att ta över i våra sociala medier. Vi hade paneldebatter där småföretagare som vuxit delar med sig av sina resor och vilka misstag de gjort och hur de lyckats får företagen att växa. Tydligt var att misstag är inte misstag, det är erfarenhet!

Att jobba med Facebook var otroligt spännande. Dels som entreprenör och småföretagare då jag blivit enormt inspirerad. Sen är det ett galet proffsigt företag att jobba med och de har en underbar personal.

Även om jag jobbat intensivt 2 dagar i streck åker jag hem med mycket kunskap och så mycket inspiration hur vi människor använder våra plattformar, att video kommer ta över i våra SoMe , och hur snabbt vi fångar den som sitter med sin mobil. För mobilen är den plattform vi ska fokusera på i framtiden. Det är där kunderna, användarna befinner sig mest och där de är mest mottagliga

Utanför huvudscenen var det personal på plats som presenterade de olika verktyg företagare kan använda för att effektivisera och marknadsföra sig på deras olika plattformar.

Det jag verkligen tagit med mig är också känslan av att alla företagare som var där nätverkade och dela med sig av sina erfarenheter.

En talare som berörde och som jag hade förmånen att få lära känna litegrann var Karina Hollekim från Norge. Hon var extremskidåkare och base jumper.

Men 2006 kraschlandade hon efter ett fallskärmshopp då skärmen började spinna och hon krossade Allt frän hösten och neråt. Hon klarade rygg och huvud.

Men domen var att hon skulle spendera livet i rullstol.

Det tog henne 3 år att lära sig gå. Efter 5 år åkte hon skidor igen. Magisk kvinna.

Ni hittat henne på Ted Talk. Få in och lyssna!!!

Jag och Karina käkade middag igår. Ibland möter du människor som du finner lite extra. Jag kunde ha suttit hela natten och pratat med henne. Och jag är säker på att vi ses igen. Jag väljer den tanken:)

Sitter på flygplatsen och väntar på försenat flyg. Då kan man tänka , ”fan va typiskt, jag vill hem till min son!” Men som jag och Karina pratade om igår så hjälper inte den negativa tanken mig. Jag kommer inte hem fortare. Så jag passar på att blogga… förlåt… vet jag är dålig på att uppdatera men jobbar på det. Jag hinner reflektera över kul jobb och jag hinner funder vad för kul jag ska göra med min son i helgen.

Så jag kan summer dagarna med kommunikation, samarbete, kreativitet, ömma fötter, kärleksfulla människor, proffsigt samarbete och en jävla massa inspiration.

Huvudet är lite trött men jag ler!

Kram k

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s