En dag på slottet och Dyslexialand

Blev inbjuden av Prins Carl-Philip och prinsessan Sofia att medverka i symposiet ”olikheter är lika med styrkor” . En fantastisk eftermiddag på slottet där vi i Bernadotte biblioteket skulle prata och diskutera om hur vi kan lyfta barns styrkor istället för att peka på deras svagheter.

Förväntansfull fick jag över slottsgården. Vi ska prata om något jag brinner eller för. Att se varje barn för den dom är och se till att de får bästa möjlighet att utvecklas och lära på det sätt som passar dom bäst.

Som prinsen inledde så var det lite ironiskt men ändå härligt att vi skulle diskutera dyslexi i slottets bibliotek med tusentals av böcker runt om oss. Orden är inte problemet. Det är hur vi får dom till oss.

Eftermiddagen innehöll intressanta talare och även ett grupparbete. Prinsparet har startat organisationen ”Dyslexialand” som lyfter frågan och arbetar just för att barnen i skolan ska få bättre möjligheter att lära på sitt sätt. Att det inte handlar exempelvis om hjälp eller speciallärare utan ”andra sätt att lära” lärare.

Inspirerande talare och grupparbete som avslutades med en intervju med utbildningsminister Gustav Fridolin.

En lärorik eftermiddag mem så bra samtal som jag innerligt hoppas jag får vara med att fortsatta samtala om i framtiden. För det här är så viktigt och så spännande!

Tack prinsparet för att mi bjöd in mig och alla andra intressanta spännande personer som var på plats idag.

Jag gick hem stärkt och med en övertygelse om att tillsammans kan vi göra skillnad.

Kram k

Tack Karin Törnblom för fin bild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s