Dag 2 New York

Vaknade hopplöst nog kl 04.15. Gick inte att somna om. Tankarna bara snurrade och jetlag lite för kraftig. Just när jag åker hit till New York och nara över några dagar tycker jag det är skönt att inte ställa om tiden så mycket. Så tidiga morgnar och inte supersena kvällar.

Men det var lite väl tidigt idag. 


Men när väl solen kikar fram är det på med träningskläder och ut i central park. 

Vi bor på Beacon Hotel, Upper west.brukar bo här med Springtime som har resor hit under löparhelgerna. Nu är det dags föe maraton. Jag springer inte i år. Jag är inte tillbaka konditionsmässigt än. Sprang dock för 4 år sedan och det är det coolastejag gjort. Magiskt! Så lite avis på löparna, jag möter i receptionen, är jag.

Men det blev en kylig skön promenad imorse. 


Solen hade knappt tagit sig över skyskraporna men många var redan ute och joggade.

Central park är som jag skrev igåe så härlig med all sin energi. En annan sak jag tycker är så fint och som jag stannar vid, inte bara för att jag älskar bänkar, är bänkarna i parken.


Människor kan ”köpa” en bänk och sätta en minnesskylt. På så sätt får de in donationer till parken. Så mycket kärlek, tacksamhet  och saknad går det att läsa om.


En stunds av eftertanke landar jag i innan jag lämnar parken. 

På väg tillbaka är Starbucks ett måste 

Min favorit är ”tripple tall iced espresso”. Gillar kallt kaffe och då blir der lagom starkt när isen smälter. Men idag var det rätt kallt så det blev en ”tripple tall nonfat cappuccino “. Dock brukar det ändå smaka latte. Idag lärde jag mig att man ska säga ”dry”. Då får man skum istället för att de fyller upp med mjölk.

Tillbaka på hotellet hade Linn vaknat. Vi gjorde iordning oss. Frukost på rummet ( finns litet pentry på Beacon och matbutiken Fairway butik rakt över gatan)) 

Sen hoppade vi in i taxi och ner till Soho för att få till supreme butiken. Min som önskar sig en mössa och det är superpopulärt märke nu. Vi var där när de öppnade. Ändå var det tre kvarters kö!!! Linn ställde sig i kön och jag köpte lite kaffe på Dean and Delicatessen, ligger bland annat på Broadway och Prince street. 


Deras kaffe tycker jag är godare än starbucks och snygga förpackningar.  Både mat och köksinredning finns där. ( dock var de idag sjukt otrevliga, kanske vaknat på fel sida).

När jag kom tillbaka hade kön rört sig 5 meter.


Linn (i mitten) och jag bestämde vi gör ett nytt försök imorgon eller måndag morgon, och då vara där lite tidigare.

Vi strosade vidare några kvarter till Mott street där min kompis har sin butik Bag_all. De gör alla möjliga Travelbags, tygpåsar med underbara tryck på för att lätt organisera. Jag älskar deras påsar och har massor. De har även webbshop bag_all.com och även öppnat en butik på Rådmansgatan i Stockholm. 


Jag och Linn skickade en bild till Jennifer som nu bor på Bali och driver sin business med påsarna därifrån. Jennifer är en fantastisk entreprenör och inspirerar mig enormt.

Sen drog vi till Williamsburg. Det var första gången för mig och Linn i den stadsdelen. Och så fantastiskt mysigt! Vi letade efter en vintagebutik. Plötsligt dök det här upp


Det blev en kall öl innan vi gick vidare till den vintage store som Linn hade koll på.


Beacon’s closet, ett hav av vintage. Lite förvirrad i början men Linn visade vägen sen var det hur kul som helst. Hittade boyfriend jeans, och ett par coola t-shirts till Leon.

Vi hittade sen ett Supermysigt hak på Bedford st där vi käkade i solen


Supergott, godast var dessa krispiga risottobollarna med kalepesto. GALET GODA!!!

Att hänga kvar i Williamsburg var en hit. Små affärer, caféer, vintagebutiker och skön miljö


Vi avslutade dagen i Williamsburg på Wythe roof top bar med utsikt över Manhattan i solnedgången. Tips är att vara där vid 5pm när de öppnar de kön var enorm när vi åkte hem.


Så glad för en magisk dag med min guddotter ! 

Kram K

3 reaktioner på ”Dag 2 New York

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s